Kooktafels

Een maatwerk kooktafel is één van de meest flexibele producten van OVRI en kent vele variaties. Door spoel- en werktafel oplossingen te combineren met kastwerk en een veelheid aan inbouwapparatuur, al of niet aangereikt door de klant, kan aan alle wensen worden voldaan.

OVRI maatwerk kooktafels worden voorzien van een blad van roestvrijstaal AISI 304 (1.4301) en zijn in elke gewenste afmeting leverbaar. Deze robuuste maatwerk kooktafels zijn van topkwaliteit. Voor het blad wordt extra dik roestvrijstaal gebruikt van 1,2 mm in plaats van de standaard 1mm. Het roestvrijstaal heeft een verfijnde geborstelde en gepolijste afwerking.

Elke zijde van het blad kan naar wens worden voorzien van een bepaald type rand, bijvoorbeeld een waterkering, rechtopstaand, vlak, of een afwerking welke geïntegreerd kan worden in een tegelwand. In de hoeken lopen de randafwerkingen vanzelfsprekend naadloos in elkaar over. Het roestvaststalen blad wordt aan de onderzijde verlijmd met geïmpregneerde vochtbestendige melamine hydrospan. Dit geeft het blad een grote stevigheid, stootvastheid en stijfheid. Ook wordt hierdoor een geluidsarm contact met pannen en overig keukengerei gerealiseerd.

Ovri-leerlingkooktafel

Er kan worden gekozen uit vele soorten en maten roestvrijstalen spoelbakken welke volledig naadloos worden ingelast en afgewerkt. Bijbehorende afvoerpluggen, standpijpen en syphons (stankafsluiter) worden standaard meegeleverd. Het blad kan naar wens worden voorzien van een kraangat.
Naast spoelbakken kan worden gekozen uit vele andere inbouwopties in het blad, waaronder:

• Afvalstortkokers
• Snijplanken
• Verwarmde bain-maries
• Gaskookplaten
• Inductiekookplaten
• Bakplaten
• Friteuses
• Pastacookers
• Borden lowerators
• Enz.

Het blad wordt standaard gemonteerd op een roestvrijstalen kokerframe. De gebruikte kokers zijn vierkant en hebben een afmeting van 40x40mm. Het kokerframe is aan de onderzijde voorzien van stelpoten zodat de kooktafel eenvoudig waterpas gesteld kan worden en deze bovendien altijd stevig en solide op de vloer staat. Hierbij kan er voor worden gekozen om de poten terug te laten vallen en de kooktafel te voorzien van een volkern plint.

Het onderframe kan naar wens worden opengelaten of worden voorzien van een roestvrijstalen bodemschap waardoor er opbergruimte wordt gecreëerd onder het blad.
OVRI biedt ook de mogelijkheid om kasten en ladeblokken in te bouwen in het onderstelframe. Hierdoor ontstaat meer en hoogwaardigere opbergruimte. Indelingen, maatvoeringen en uitvoeringen zijn volledig naar wens van de klant. Als materiaal wordt volkern gebruikt, een variant van trespa. Dit materiaal is erg krasbestendig, stootvast en kan goed tegen vocht. Het oppervlak is glad en daardoor zeer goed en eenvoudig streeploos schoon te maken. Een ander groot voordeel is dat het in heel veel kleuren en dessins beschikbaar is waardoor de toepasbaarheid in thema ruimten enorm groot is.
Ook in deze onderbouw kan naar wens een veelheid aan apparatuur worden ingebouwd, zoals:

• Ovens
• Warmhoudkasten
• Koelkasten
• Vaatwassers
• Afvalklepkasten
• Enz.

Alle OVRI kooktafels kunnen worden voorzien van hoekuitsparingen, kolomuitsparingen, schuine zijden enz. Ook naadloze hoekopstellingen zijn geen probleem. Hierdoor passen deze OVRI maatwerk kooktafels altijd perfect in uw ruimte!
OVRI maatwerk kooktafels worden veel gebruikt voor basis toepassingen in horeca, bedrijfskantines, leskeukens, voedingsmiddelenindustrie en laboratoria. De roestvrij stalen delen zijn ook leverbaar in AISI 316 (1.4401) voor bijzonder veeleisende omgevingen zoals zwembaden en testfaciliteiten.

Leerling kooktafels
Speciaal voor scholen en leslokalen produceert OVRI speciale, leerling kooktafels. Deze worden vaak in kleine series gebouwd en kennen daardoor een aantrekkelijke prijsstelling. Ook zijn er diverse extra voorzieningen mogelijk zoals een uitschuifbare verhoging voor kinderen om op te staan. Qua uitvoering, mogelijkheden en apparatuur zijn deze leerling kooktafels verder identiek aan de gewone maatwerk kooktafels.